Udgivet i

Her kan du se før- og efter billeder af nogle af vores projekter. Der kan gøres meget med en bolig og det er muligt at give boligen et helt andet udtryk og planløsning ved at at bygge om i boligen og eventuelt tilføje en tilbygning.

Hvis boligen er blevet for lille til ens behov, kan man vælge at bygge til. Der er flere fordele ved at lave en tilbygning til sin bolig fremfor at flytte. Det er ofte en billigere løsning og alt efter hvor man bor landet, kan en tilbygning også være med at til øge boligens pris og gøre den mere attraktiv, hvis man en dag vil sælge.
Hvis rumdelingen ikke lever op til ens behov og man ønsker at få en planløsning der passer bedre til den moderene familie, f.eks. med køkken-alrum, større værelser og mindre spildplads, kan man vælge at lave en ombygning af ens bolig. Ved en ombygning kan man også få en bedre sammenhæng mellem hjemmets forskellige funktioner og til udendørsarealerne, samt give mere lys.
Når man foretager en ombygning kan man i samme omgang lave en energioptimering, der giver et bedre indeklima og gør huset billigere at bo i. En energirenovering gør derudover også huset mere klimavenligt og attraktivt ved et eventuelt salg.
Hvis det er tid til at man skal have skiftet taget ud, kan det være en idé at kombinerer det med at få bygget en ny overetage på boligen. En ny overetage kan give mere rum og give en udsigt man ikke havde før. Man kan også bygge til i plan med den eksisterende bolig, hvilket typisk er nemmere og billigere og til de fleste villaer giver det god mening at bygge til på denne måde. Det afhænger dog af hvad man ønsker at tilføje ens bolig.

En tilbygning kan laves i mange materialer, og det er med at finde de materialer der opfylder ens ønsker og som passer til boligen samt det udtryk man ønsker, at ens bolig skal have. Herunder er det muligt at se forskellige tilbygninger og få inspiration til hvad der passer bedst til jeres ønsker. En tilbygning skal skabe en sammenhæng mellem den originale bolig og det nye i både det indre og det ydre.
Ved at bygge om og bygge til ens eksisterende bolig er mere miljøvenligt end at rive huset ned og bygge nyt. Da man kan benytte det originale skelet og lave en energioptimering for at få et mere klimavenligt hjem. Et nybyg har en god energitilstand, men alt efter hvor man ønsker at bygge i landet, får man typisk mere hus for pengene ved at ændre på en eksisterende bolig frem for at bygge nyt.